Ongeschikt voor jonger dan 3 jaar. Geschikt voor ouder dan 3 jaar onder toezicht.

kinderen onder de 14 mogen deze producten niet gebruiken zonder toezicht.

kat zit voor de zon

Zonlicht en hitte beschadigen de afbeeldingen en magneten

Warning
Magneten niet in de mond stoppen en uit de buurt van kinderen houden
Woman and child in water and rain
Magneten en vocht gaan niet samen
wires
Magneten en stroom gaan goed samen, wees voorzichtig!
Pacemaker
Magnets can hurt devices, like this phone
Magneten en elektrische apparaten gaan niet goed samen.
Bumper cars bumping
Magneten niet botsen!
Sawblade
Magneten niet bewerken!
Niet aanraken icoon
Niet aanraken bij nikkelallergie

.

Laboratorium
Vermijd langdurig contact

Kinderen en magneten

Magneten zijn geen speelgoed. Als jouw kinderen magneten op het planbord plakken, hou dan goed toezicht. Er is een kans op verstikkingsgevaar en de magneten kunnen slecht tegen buigen. Leer jouw kinderen goed met de magneten omgaan en blijf zo plezier halen uit jouw Whiteboardmaster producten.

Zonlicht en hitte

Hang de magneten niet in de volle zon. Ze worden dan heet en de afbeeldingen kunnen vervagen. Magneten hebben een begrensde maximale gebruikstemperatuur. Al naar gelang het magneetmateriaal ligt deze tussen 80 en 220 °C. De meeste van onze magneten verliezen bij temperaturen vanaf 80 °C voorgoed een deel van hun magneetkracht. Ze gaan dus slechter werken als ze vaak worden blootgesteld aan hitte.

Inslikken en verstikkingsgevaar

Kinderen kunnen kleine magneten inslikken. Indien meerdere magneten worden ingeslikt, kunnen deze in de darm blijven vastzitten en levensgevaarlijke complicaties veroorzaken. Ook kan een kind stikken in een magneet. Magneten van 4 cm of groter zijn lastiger in te slikken, maar dit is nooit onmogelijk. Hou kleinere magneten altijd uit de buurt van kinderen en hou toezicht bij het gebruik van grotere magneten.

Vermijd contact met vocht

Onze magneten zijn vaak ter bescherming tegen corrosie van een dunne laag nikkel voorzien. Onze magnetische pictogrammen hebben een rubberen laag. Beide beschermlagen bieden geen goede bescherming tegen vocht. Gebruik onze producten dan ook alleen binnenshuis en voorkom contact met vocht.

Elektrische geleidbaarheid

Magneten zijn van metaal en geleiden elektrische stroom. Kinderen kunnen proberen magneten in een stopcontact of ander elektrisch voorwerp te steken en hierbij een stroomstoot krijgen.

Pacemakers en elektrische apparaten

Magneten kunnen de werking van pacemakers, geïmplanteerde defibrillatoren en andere elektrische apparaten beïnvloeden. Hou de magneten uit de buurt van pinpassen, mobiele telefoons, enzovoort.

Magnetisch veld

Zoals ook hierboven vermeld, magneten wekken een magneetveld op. Ze kunnen onder andere televisies en laptops, harde schijven van computers, pinpassen, USB sticks, horloges, hoortoestellen en luidsprekers beschadigen. Onze magneten hebben geen hoge magneetkracht zodat de kans hierop sterk verkleind wordt.

Voorkom botsen

Magneten zijn broos. Wanneer twee magneten tegen elkaar botsen kunnen ze versplinteren. Deze splinters kunnen in jouw huid terecht komen. Ook kan de toplaag (coating) loskomen. Vermijd het tegen elkaar botsen van magneten. Deze waarschuwing geldt niet voor onze magnetische pictogrammen.

Niet bewerken

Bij het mechanisch bewerken van magneten kan het boorstof gemakkelijk ontvlammen en kunnen er splinters vrijkomen. Doe dit dus niet. Deze waarschuwing geldt niet voor onze magnetische pictogrammen, maar elke bewerking maakt dit product stuk. Dus liever niet doen dus!

Nikkelallergie

Onze magneten beschikken over coatings die nikkel bevatten. Bepaalde mensen reageren allergisch op contact met nikkel. Nikkelallergieën kunnen bij langduriger contact met vernikkelde voorwerpen optreden. Onze magnetische pictogrammen hebben een rubberen laag waardoor er geen contact is met nikkel. Vermijd langdurig huidcontact met met nikkel gecoate magneten. Vermijd het gebruik van magneten met nikkel als u al een nikkelallergie heeft.

Uitwerking op mensen

Magneetvelden van permanente magneten hebben naar de huidige stand van kennis geen meetbare positieve of
negatieve uitwerking op de mens. Een bedreiging van de gezondheid door het magneetveld van een permanente
magneet is onwaarschijnlijk, maar kan niet volledig worden uitgesloten. Vermijd voor jouw eigen zekerheid langdurig contact met de magneten

You cannot copy content of this page

Chat openen
1
Heb je een vraag? Stel hem gerust!
Scan de code
Heb je een vraag? Stel hem gerust!